search

Geen artikelen in uw winkelwagen

bel ons Vragen? Bel ons op 06 25 09 30 69 of mail naar info@sjschoonmaak.nl

De voordelen

  • Morgen in huisVandaag besteld, morgen geleverd.
  • Geld terug garantieNiet goed, geld terug garantie.
  • Ruime ervaringRuim 20 jaar ervaring.
  • Gratis verzendingVanaf € 150,- geen verzendkosten.

Schoorsteen vegen

Vakkundig uw schoorsteen laten vegen? S&J Schoonmaak is gespecialiseerd in het vegen van uw schoorsteen. In de regio Hoogeveen en Meppel kunt u S&J Schoonmaak inhuren voor het schoonmaken van uw rookkanaal.

Niet alleen besteden wij tijd aan het vegen van uw schoorsteen, ook geven wij advies en informatie. Zo bent u als klant goed ingelicht over diverse belangrijke zaken en verzekerd van een schone open haard of kachel. Omdat adviseren en voorlichten een belangrijk onderdeel is van ons werk, hebben wij hier hieronder alvast veelvoorkomende vragen beantwoord. Ons werkgebied beslaat Hoogeveen en het gebied daaromheen in een straal van zo’n 35 kilometer. Onze tarieven voor schoorsteenvegen zijn binnen Hoogeveen € 40,- (inclusief BTW), daarbuiten op aanvraag.

Waarom moet een schoorsteen geveegd worden?

Kachels die gestookt worden met behulp van hout, kolen of olie zorgen voor onverbrande deeltjes die zich hechten aan de wand van het rookkanaal. Deze deeltjes vormen een teerachtige laag die creosoot wordt genoemd en zeer brandgevaarlijk is. Bij een temperatuur van ongeveer 500°C (een temperatuur die bij het stoken al snel bereikt is) kan deze laag in brand vliegen met als resultaat een schoorsteenbrand.

De mate van aanslag wordt mede bepaald door uw stookgedrag. Smoort u de kachel te veel, dan krijgt de brandstof te weinig zuurstof en ontstaat er een onvolledige verbranding van de brandstof. Dit zorgt voor extra afvalstoffen die zich hechten aan het rookkanaal.

Schoorsteen vegen Hoogeveen en Meppel

TIP: Heeft u een open haard of houtkachel, dan kunt de vorming van creosoot overigens beperken door regelmatig aardappelschillen mee te stoken. Een andere reden om een schoorsteen te vegen is dat het rookkanaal verstopt kan raken. Oorzaken van verstopping: vogelnesten, specie, stenen of een slechte kwaliteit of staat van het schoorsteenkanaal en het stoken zelf.

Verstopping zorgt ervoor dat er weinig of geen 'trek' meer is. Verbrandingsgassen kunnen niet via het rookkanaal weg en slaan terug de kamer in waardoor er gevaar ontstaat op koolmonoxidevergiftiging. Een goede schoorsteenveger zal daarom het rookkanaal controleren op scheuren en loszittende delen. Dit zorgt voor een optimale conditie in het rookkanaal waardoor u de kans op een schoorsteenbrand of koolmonoxidevergiftiging vermindert!

Jaarlijkse controle

Ja, een jaarlijkse controle voorkomt het dichtslibben van uw rookkanaal. Het regelmatig controleren en vegen van uw schoorsteen kan een schoorsteenbrand voorkomen. Ook bij gas is het verstandig jaarlijks een controle uit te voeren. Een onvolledige verbranding zorgt ervoor dat het kanaal warm en vochtig wordt. Vogels gebruiken heel graag zo’n kanaal heel graag voor het bouwen van een nest. Bij het verstopt raken van een gaskanaal kan er zelfs koolmonoxide vrijkomen. Wist u dat er jaarlijks nog steeds mensen overlijden aan koolmonoxidevergiftiging?

vegen schoorsteen hoogeveen, meppel

Hoe herken ik een schoorsteenbrand en hoe doof ik deze?

Mocht er onverhoopt brand ontstaan, dan wordt het rookkanaal ontzettend heet en komt er een loeiend geluid uit. Blus NOOIT met water! Door de hitte wordt het water in stoom omgezet. Stoom brengt ernstige schade toe aan het rookkanaal. Blus liever met zand en sluit de luchttoevoer. Ventileer direct, zodat eventueel ontsnapte koolmonoxide de ruimte uit kan. Bel dan 112.

Ben ik verzekerd tegen schoorsteenbrand?

Heeft u een brandverzekering dan bent u verzekerd als er geen sprake is van achterstallig onderhoud. In veel gevallen zult u na een schoorsteenbrand een rekening of certificaat moeten kunnen overleggen van de meest recente veegbeurt. De precieze eisen verschillen per polis, neem daarom voor een volledig antwoord contact op met uw verzekeraar of tussenpersoon. Zo voorkomt u onprettige verassingen. U krijgt van ons niet alleen een overzichtelijke factuur, maar ook een certificaat wat u kunt overhandigen in geval uw verzekering hier om vraagt.

Gerelateerde informatie

U kunt bij ons ook terecht voor

Direct een offerte opvragen

 

Heeft u nog vragen? Wilt u een prijsopgave ontvangen. Neem dan gerust contact met ons op.

Glazen wassen HoogeveenAlle prijzen in onze webshop zijn incl. BTW| Sitemap| Contact| Privacy website hosting dotsolutions